Ga naar inhoud

ANWB-borden Limes zijn geplaatst

| Redactie

In de week van Sinterklaas zijn in de provincies Utrecht en Gelderland in totaal vier bruine ANWB-borden geplaatst om de automobist te wijzen op de aanwezigheid van de Limes. Het ontwerp van het bord werd op 1 november al onthuld door de Utrechtse gedeputeerde Rob van Muilekom, tijdens de Landelijke Limesdag. De plaatsing van de borden in Zuid-Holland, de derde provincie waarbinnen de Limes loopt, volgt op korte termijn.

De bruine borden langs snelwegen zijn in 2008 voor het eerst geplaatst. Om 125 jaar ANWB te vieren, zijn deze borden aan 23 Nationale Landschappen aangeboden. Later zijn ze ook uitgebreid naar onder andere werelderfgoed in Nederland. Deze borden geven de kernkwaliteiten weer van het gebied waar doorheen gereden wordt en attenderen de Nederlandse automobilist op hoe mooi het in Nederland is en waar werelderfgoed te vinden is.

Overigens is één van de Utrechtse borden aangepast. Dit staat namelijk langs de A12 ter hoogte van Fort Vechten, en markeert niet één maar twee werelderfgoederen: de Hollandse Waterlinie en de Neder-Germaanse Limes. Het is een uniek bord in Nederland; nergens anders worden op deze manier twee werelderfgoederen tegelijk onder de aandacht gebracht.