Ga naar inhoud

Minister Van Engelshoven reikt Limes-Werelderfgoedcertificaten uit

| Redactie

Foto Provincie Gelderland, Rob Kleering van Beerenbergh

Tijdens een feestelijke bijeenkomst ter ere van de Neder-Germaanse Limes reikte minister van OCenW Ingrid van Engelshoven samen met directeur UNESCO Nederland Marielies Schelhaas op vrijdag 8 oktober aan 12 gemeenten een Werelderfgoedcertificaat uit. Ook de gedeputeerden van de drie Limesprovincies – Zuid-Holland, Utrecht en Gelderland - ontvingen een certificaat. De bijeenkomst vond plaats bij Museum Het Valkhof in Nijmegen, gelegen op een van de locaties van de Neder-Germaanse Limes.  
 

Limesdag
Professionals en vrijwilligers die zich jarenlang voor de UNESCO-Werelderfgoedstatus hebben ingezet, kwamen deze dag samen om de kersverse UNESCO-status van de Limes in Nederland te vieren. Tijdens de dag belichtten sprekers onder andere het belang van het werelderfgoed, de kansen en mogelijkheiden voor het toerisme en de uit te bouwen agenda voor verder en verdiepend wetenschappelijk onderzoek naar de Neder-Germaanse Limes.
 

Ondernemen in de Limes
Dankzij de presentatie van een speciaal Limesbier en Limesbrood was er ook aandacht voor de rol van ondernemers. Ondernemers langs de Limes zien de kansen die de groeiende interesse voor erfgoed bieden, en spelen daar met de introductie van deze producten op in. Het rapport Ondernemen in de Limes, samengesteld door Liniebreed Ondernemen en op deze dag gepresenteerd, biedt dankzij gerichte interviews met ondernemers goed zicht op die