Ga naar inhoud

Zeeuws Museum

Het Zeeuws Museum geeft een rijk beeld van de geschiedenis en de cultuur van Zeeland. Historische ontwikkelingen op uiteenlopende gebieden zoals werk, vrije tijd, geloof, wetenschap en kunst komen tot leven in onze collectie.

Het erfgoed van Zeeland heeft een uitzonderlijke kwaliteit. Dat komt omdat – binnen een begrensd gebied – vaardigheden, landschappen en gewoontes zich over een lange periode steeds verder ontwikkeld en verfijnd hebben. Aan de andere kant bevat het Zeeuwse erfgoed veel invloeden van buitenaf: door eeuwenlange uitwisseling met verschillende delen van de wereld. Het Zeeuws Museum verzamelt objecten die niet alleen die kwaliteit, maar ook de voortdurende veranderingen in de regionale cultuur weerspiegelen.

De objecten in het museum vertellen iets over de samenleving, maar staan er tegelijkertijd buiten. Het is daarom de ideale plek om te reflecteren, te experimenteren en om nieuwe werelden uit te denken en uit te testen.

Openingstijden

  • Het museum is het hele jaar geopend van dinsdag tot en met zondag van 11.00 - 17.00 uur, met de volgende uitzonderingen:

    OPEN IN 2020:
    maandag 13 april 2020 - Tweede Paasdag
    maandag 1 juni 2020 - Tweede Pinksteren

Prijzen

  • Zie: https://www.zeeuwsmuseum.nl/nl/plan-je-bezoek/praktische-info/openingstijden-en-prijzen

Locatie